EL DISSABTE 25 DE JUNY, L'ASSOCIACIÓ COMUNITAT VALENCIANA DE MONTEVIDEO VA CELEBRAR LA 5a EDICIÓ DE LA NIT DE SANT JOAN, AMB EL SEU JA CARACTERÍSTIC ASPECTE ARTÍSTIC I GASTRONÒMIC, DOS PUNTALS DE LA CULTURA VALENCIANA - CEVEX
Bon Nadal
Ves enrere EL DISSABTE 25 DE JUNY, L'ASSOCIACIÓ COMUNITAT VALENCIANA DE MONTEVIDEO VA CELEBRAR LA 5a EDICIÓ DE LA NIT DE SANT JOAN, AMB EL SEU JA CARACTERÍSTIC ASPECTE ARTÍSTIC I GASTRONÒMIC, DOS PUNTALS DE LA CULTURA VALENCIANA
EL DISSABTE 25 DE JUNY, L'ASSOCIACIÓ COMUNITAT VALENCIANA DE MONTEVIDEO VA CELEBRAR LA 5a EDICIÓ DE LA NIT DE SANT JOAN, AMB EL SEU JA CARACTERÍSTIC ASPECTE ARTÍSTIC I GASTRONÒMIC, DOS PUNTALS DE LA CULTURA VALENCIANA
Les activitats curriculars de la institució van ser les protagonistes de la nit, cada una d'elles va aportar alguna cosa al·lusiva a la data.
El grup de teatre "La Barraca", sota la direcció de la Prof. María Leonor López, va ser l'encarregat d'iniciar l'espectacle. Va fer una obra, escrita per la seua directora, anomenada "El lenguatge del abanico", amb tocs picarescos, jocosos i, al mateix temps, romàntics. Es va convocar les dames presents a portar un ventall i interactuar amb el grup, aconseguint una interessant comunicació entre el públic i els actors.
Després, tres integrants del taller literari (Manuel Hernández, Margaret Maich i Alberto Giné), dirigit per la Cra. Sandra Dotta, van llegir tres poesies, relacionades amb la Nit de Sant Joan a Alacant, molt representatives, amb descripcions molt típiques de la festa de Sant Joan més bonica, extensa i elaborada d'Espanya.
En tercer lloc, va actuar la Coral La Senyera, sota la direcció de la Prof. Teresita Albín. Va interpretar un variat repertori, a quatre veus i alguns dels temes, "a cappella". "Nit de Sant Joan"; "Cor de pescadors", de la sarsuela Los Gavilanes; "El abanico" (havanera); "La bendición"; "Recuerdos de la Alhambra", del compositor valencià Francisco Tárrega i, finalment, el pasdoble "Mi València", que recorre en la seua lletra, la geografia, monuments, festivitats, més tradicionals de la Comunitat Valenciana.
La rondalla "NIt del Foc", dirigida pel Prof. Sebastián Mederos, va ser l'encarregada de tancar l'espectacle. En aquesta oportunitat, acompanyats pel percussionista Pablo Canoura, de gran trajectòria en el medi artístic, va potenciar encara més a la nostra rondalla, que ja s'han consolidat en la institució i fora d'ella. Les cançons que van interpretar van recórrer tots els gèneres, des de cançons tradicionals alacantines, passant pel bolero, la milonga, el flamenc, el candombe, aconseguint satisfer tots els gustos del públic.
El taller de manualitats, activitat que va començar enguany, sota la direcció de la Prof. Susana Cabrera, també va voler estar present amb una mostra dels treballs que s'han realitzat fins a hui.
Com no podia ser d'una altra manera, la deliciosa gastronomia alacantina va estar present, a través de la FIDEUÀ (plat a base de fideus i mariscos), elaborada pel nostre xef Mariano Martínez; COCA AMB TONYINA (empanada de tonyina), AIGUA DE VALÈNCIA (beguda elaborada amb suc de taronja, xampany i vodka).
Un any més, la institució va celebrar la Nit de Sant Joan amb el seu característic toc cultural, demostrant el compromís amb què cada una de les activitats treballa i l'afecte que senten per les tradicions valencianes.
Gràcies a tots per l'esforç que realitzen en pro de la difusió de la cultura valenciana a l'Uruguai.