Bon Nadal

Últimas Noticias

Ves enrere 23.02.2013. L'ASSOCIACIÓ CULTURAL COLÒNIA FORCALLANO-CATALANA CELEBRA LA SANTANTONADA DE FORCALL.

23.02.2013. L'ASSOCIACIÓ CULTURAL COLÒNIA FORCALLANO-CATALANA CELEBRA LA SANTANTONADA DE FORCALL.

El passat 23 de febrer es va celebrar al Casal del Barri de la Prosperitat de Barcelona la Santantonada de Forcall, festa medieval de foc declarada d'Interés Turístic Autonòmic i Bé Immaterial de la Comunitat Valenciana. Este acte, organitzat per l'Associació Cultural Colònia Forcallano-Catalana, forma part de la labor de difusió que este centre valencià du a terme de la cultura i atractius turístics de la comarca dels Ports, província de Castelló, com els circuits BTT, les rutes de senderisme, restes arqueològiques, oferta hotelera, etc.

Les diferents activitats que formaven part de la difusió d'esta festa van anar acostant la cultura popular de la comarca castellonenca a les prop de 120 persones assistents: una exposició de fotografies titulada "Estesa d'imatges", la visualització d'un documental i una conferència a càrrec de Joaquín Segura, de la Confraria de la Santantonà de la Vila de Forcall. Així mateix, es va comptar amb la visió personal d'Antoni Eixarc, anterior president de l'associació i majoral de l'edició de 2014.

Una representació dels tabaleters i gaiters de Forcall van acompanyar els diversos elements de la festa, en què no va faltar la degustació de pastes típiques i vi dolç portats expressament per a l'acte pels amics de la Confraria de la Santantonà directament des de Forcall.

Ferran Sales, president de la Colònia Forcallano-Catalana, va agrair la participació i la col·laboració de totes les persones i entitats que van fer possible este acte. L'experiència de divulgació de la Santantonada de Forcall ha sigut valorada de forma molt positiva i obri la possibilitat de convocatòries futures tant fora com dins del territori de la Comunitat Valenciana.